Ringmaat bepalen

Allereerst hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden bij het bepalen van je ringmaat:

  • Weersomstandigheden – Wanneer het koud is, worden je vingers dunner en zal de ring losser aanvoelen. Wanneer het warm is zetten ze vaak uit. Ben je in een vochtige omgeving, of wil je je ringen altijd dragen zonder ze af te doen, moet je hier zeker ook rekening mee houden.
  • Verandering in de dikte van je vingers – Een vinger kan op verschillende momenten van de dag behoorlijk in dikte verschillen. Vingers zijn ‘s ochtends dikker dan ‘s avonds. Ook wisselingen in omgeving, eetgewoontes, ziekte, zout opname, medicijnen en niet te vergeten zwangerschap kan je vingerdikte beïnvloeden.
  • Standaard ringmaten – Verschillende landen en merken werken vaak met verschillende ringmaten, een echte standaard is er dus niet. Ringman houdt de Nederlandse maten aan door middel van de binnendiameter in millimeters.

En dan nu over naar het bepalen van je ringmaat.

Graag begin ik met mijn beste advies: gebruik onderstaande ringmaat-tool.

De dikte van je vingers is afhankelijk van allerlei externe factoren (zie bovenstaande informatie). Daardoor is het handig als je meerdere malen per dag je ringmaat kunt controleren om zo tot een betrouwbaar gemiddelde te komen. Met de ringmaat-tool kun je zelf je ringmaat opmeten wanneer je maar wil. Zo weet je zeker dat je de meest nauwkeurige ringmaat doorgeeft bij het plaatsen van je bestelling.

Hieronder wat extra tips:

Methode 1: Juwelier

Laat je ringmaat opmeten bij een juwelier! Dit wordt meestal kosteloos gedaan, is in een paar seconden gedaan én zo weet je zeker dat je de meest nauwkeurige ringmaat doorgeeft bij het plaatsen van je bestelling.

Methode 2: Ring en liniaal

  1. Plaats een ring die je goed past op een liniaal.
  2. Bekijk hoeveel mm de liniaal aan de binnenkant van je ring aangeeft. (Dus de dikte van ring niet meetellen).
  3. Als je niet op een exacte maat uitkomt, rond het getal dan altijd naar boven af. 
  4. Is de binnendiameter van de ring 18,5 mm, dan is jouw ringmaat 18.5.
Methode 2: Ring en liniaal