FAQ

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over alles omtrent Ringman. Zoek je een antwoord op een vraag die hier beide niet te vinden zijn? Schroom dan niet het contactformulier in te vullen.

Algemeen

Wat is Ringman?

Wat is Ringman? ‘Wat’ is eigenlijk ‘wie’. Wie is Ringman dan? Ringman ben ik. En ik ben Benjamin Murck. Als je meer over mij, Ringman dus, wilt weten, klik dan hier.

Waar komt het hout voor mijn ring vandaan?

Op de ringen van bamboe na (dit is een grassoort) zijn alle handgemaakte ringen gemaakt van hardhout. Dit hout komt van over de hele wereld. Om legaliteit rondom deze houthandel te kunnen garanderen koop ik het hout dat ik gebruik bij officiële en erkende houthandelaars in. Enkele van mijn favoriete houthandels zijn: Arnhemse Fijnhouthandel, Amsterdamse Fijnhouthandel en Willy Vanhoutte (België).

Sommige (hardhout)soorten worden beschermd en vallen onder de CITES-overeenkomst. Om geen enkel risico te lopen ‘fout’ hout te verwerken in mijn ringen ben ik goed op de hoogte van deze beschermde soorten en gebruik ik deze dan ook niet.

Hoe onderhoud ik mijn ring?

Om zo lang mogelijk van jouw ring te kunnen blijven genieten is het belangrijk dat je er een beetje lief voor bent. Hieronder enkele tips.

  • Voelt je ring wat droog aan? Wrijf je ring in met de natuurlijke olie die je hebt ontvangen bij je aankoop.
    Tip: gebruik een wattenstaafje en wrijf na 15 minuten de overtollige olie met een droge doek uit.
    Even inwrijven met een druppeltje olijfolie kan ook!
  • Doe je ring af wanneer je gaat klussen met gereedschap of chemicaliën, onder de douche stapt, in bad gaat, een sauna bezoekt, de afwas doet, gaat sporten etc. Je handen wassen kan, maar doe de ring liever af. Bewerkt hout houdt niet van vocht.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Ga dan naar het contactformulier, stel je vraag en ik zal je zo spoedig mogelijk van een antwoord voorzien!

Ringmaten & vormen

Wat wordt bedoeld met ‘Signet’ en ‘Rond’?

Om de verschillende ringvormen te duiden hanteer ik de termen ‘Signet’ en ‘Rond’.

Signet
Een signetring is eigenlijk de Engelse benaming voor de bekende zegelring. Een zegelring bevat oorspronkelijk een gravure. Deze gravure werd vroeger gebruikt om een document (of ander te verzegelen object) van een lakzegel te voorzien. Hoewel deze functie in het verleden is blijven hangen zijn de typerende vormen van deze zegelringen nog steeds gangbaar. ‘Signet’ staat dus voor alle ringen met een andere vorm dan volledig rond.

Rond
Deze term spreekt voor zich. Dit is de meest pure vorm van een ring. Namelijk: rond.

Wat is mijn ringmaat?

Om ervoor te zorgen dat jouw ring perfect past is het doorgeven van de juiste ringmaat van groot belang. Heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw ringmaat? Klik dan hier.

Ik heb een verzoek voor een specifieke ring. Wat nu?

Het kan zijn dat je graag een andere handgemaakte houten ring zou willen hebben dan op dit moment in mijn collectie te vinden is. Zoja, hoe nu verder?

Allereerst, onwijs leuk dat je een specifiek idee hebt voor een ring je graag zou willen hebben. Dat maakt handwerk op maat nòg persoonlijker!

Als je een speciaal verzoek, uitgedacht idee of ruwe schets hebt, laat mij dit dan vooral weten. Vervolgens kunnen we samen aan de slag om tot een mooi nieuw ontwerp te komen. Voor meer informatie over persoonlijk maatwerk, klik hier.

Verzending & levering

Hoe lang duurt het voordat mijn ring af is?

Wanneer je je bestelling succesvol hebt geplaatst ga ik zo snel mogelijk met jouw houten ring aan de slag. Het maken van de ring is 100% handwerk, dus dat kost tijd. Bij elke ring geef ik de garantie dat deze binnen 5 werkdagen na bestelling klaar is voor levering aan de bezorgdienst, tenzij anders gecommuniceerd.

Hoe wordt mijn ring verstuurd?

Nadat ik jouw ring heb gemaakt wordt deze overgedragen aan PostNL. Je ontvangt hiervoor een Track & Trace-link.
De ring zit in een mooie stevige verpakking en wordt als brievenbuspakje verstuurd. Meestal doet PostNL er 2 á 3 werkdagen over om jouw pakje te bezorgen.
Omdat het een brievenbuspakje betreft hoef je niet thuis te zijn. Lekker makkelijk!

Retourneren

Ik ben niet tevreden met mijn aankoop. Wat nu?

Het kan natuurlijk zijn dat je niet tevreden bent met je aankoop. Allereerst: super jammer! Uiteraard gaan wij hier samen netjes uitkomen. Voor meer informatie over het retourneren van je aankoop, klik hier.